Laman Utama | Siapa Kami | Pakej Percutian | Tempahan | Hubungi Kami

PAKEJ:                3 HARI 2 MALAM ACHEH
Departure:          TBA
Rate Per Person:  RM980.00
Hotel Used:         Sulthan/Setaraf***
                 
HARGA TERMASUK:
Tiket penerbangan pergi dan balik
Penginapan di hotel 3 Bintang ( Twin Sharing), Lawatan, makan/minum seperti dlm aturcara, tiket masuk (jika ada), Tip, insuran berkumpulan  
TIDAK TERMASUK:
Perbelanjaan peribadi
Airport Tax @ Acheh
Bayaran Beg Serahan Kaunter
Lebihan berat bagasi
Cukai barangan di Airport
Perkara Yang Tidak dinyatakan


CADANGAN ATURCARA
(Ini adalah cadangan dan mungkin berubah mengikut kesesuaian)
       
HARI 1: KUALA LUMPUR – BANDA ACEH     (L/D)
Ketibaan anda di Sultan Iskandar Muda Int’l Airport, group disambut oleh wakil kami. Program pertama hari ini, anda akan dibawa ke sebuah kawasan perkuburan di Lambaru yang telah menempatkan lebih 30,000 mayat mangsa tsunami. Seterusnya ke Masjid Baiturrahman yang telah menyelamatkan beberapa jiwa yang berselindung didalamnya. Masjid yang terletak di tengah-tengah Banda Aceh menjadi simbol agama dan budaya masyarakat setempat. Dibangunkan pada awal abad ke-12 dan merupakan salah satu masjid yang terindah di Indonesia. Makan malam di restoran tempatan. Check-in hotel.

HARI 2: BANDA ACEH                                 (B/L/D)
Selepas sarapan dihotel penginapan  anda dibawa untuk ‘ Banda Aceh City Tour ‘. Diantara tempat-tempat lawatan ialah “Taman Princess Pahang” yang terdapat makam Sultan Iskandar Muda dan rumah tradisional Aceh yang merupakan rumah sri kandi Aceh Cut Nyak Dhien semasa perang Belanda. Seterusnya melawat kawasan kesan pe -ninggalan Tsunami di Ulu Lee Old Habour, Lhonga dan Lampulo dimana anda akan melihat sebuah Kapal Besi milik Lembaga Letrik Aceh yang mendarat di atas beberapa buah rumah dan sebuah kapal nelayan yang telah menyelamatkan 50 orang tersangkut di atas rumah 2 tingkat kira-kira 2 km dari pantai. Makan tengahari di restoran tempatan dengan menu istimewa Aceh “Ayam Tangkap“. Lawatan diteruskan ke Museum Tsunami sebelum ke Pasar Aceh untuk membeli belah.

HARI 3 BANDA ACEH – KUALA LUMPUR     (B)
Selepas sarapan pagi, check-out hotel dan shopping terakhir di pusat membeli-belah di Banda Aceh sebelum ke lapangan terbang. Tiba di Kuala Lumpur bersama kenangan manis melihat Aceh Kesan Selepas Tsunami.

Nota:  B(Breakfast); L(Lunch) D(Dinner)
kembali ke laman utama