Laman Utama | Siapa Kami | Pakej Percutian | Tempahan | Hubungi Kami

PAKEJ:                4 HARI 3 MALAM SURABAYA
Departure:          TBA
Rate Per Person:  RM1,498.00
Hotel Used:         Ibis/Santika/Elmi/Sahid/Setaraf***
                 
HARGA TERMASUK:
Tiket penerbangan pergi dan balik
Penginapan di hotel 3 Bintang ( Twin Sharing), Lawatan, makan/minum seperti dlm aturcara, tiket masuk (jika ada), Tip, insuran berkumpulan  
TIDAK TERMASUK:
Perbelanjaan peribadi
Airport Tax @ Surabaya
Bayaran Beg Serahan Kaunter
Lebihan berat bagasi
Cukai barangan di Airport
Perkara Yang Tidak dinyatakan


CADANGAN ATURCARA
(Ini adalah cadangan dan mungkin berubah mengikut kesesuaian)

HARI 01    BANDARA-SURABAYA CITY TOUR                 ( L, D )
Berkumpul di LCCT 2 jam sebelum waktu perlepasan.  Ketibaan di Surabaya disambut oleh wakil kami.  Terus ke restoran tempatan untuk makan tengahari. Selepas lunch, peserta di bawa melawat ke tempat tarikan utama pelancongan seperti muzium Tugu Pahlawan dan Monkasel (Muzium Kapal Selam).  Kapal selam asli buatan Rusia thn.1952 yang pernah dipakai untuk pembebasan Irian Barat.  Check In. Makan Malam dan acara bebas.

HARI 02    SURABAYA CITY TOUR                                 ( B, L, D )
Selepas sarapan di hotel penginapan, peserta ke Masjid Ampel iaitu salah satu masjid peninggalan Sunan Ampel dari Walisongo.  Diteruskan ke bangunan lama House of Sampoerna, bangunan lama peninggalan Belanda yang dibeli Liem Seeng Tee pengasas rokok terkenal.  Terdapat peralatan kuno membuat rokok.  Makan tengahari di restoran tempatan.  Selepas makan tengahari lawatan ke Jambatan Merah lambang kenangan bangsa Indonesia melawan penjajah.
                      
HARI 03   SURABAYA CITY TOUR                                     ( B, L, D )
Sarapan di hotel.  Lawatan ke jambatan Suramadu iaitu jambatan terbesar di Asia. Panjangnya 5.438km yang menghubungkan Pulau Jawa dan Madura.  Ianya diresmikan pembukaan pada 10Jun 2009.  Makan tengahari dan selepas itu membelibelah di Pusat Grosir.  Makan Tengahari dan malam di restoran tempatan.  Acara bebas pada sebelah malam.

HARI 04      SURABAYA CITY TOUR – TRANSFER OUT         ( B )
Setelah sarapan, acara bebas dengan aturcara sendiri sehingga waktu anda di hantar ke lapangan terbang untuk meneruskan perjalanan pulang

Nota:  B(Breakfast); L(Lunch) D(Dinner)
kembali ke laman utama