Laman Utama | Siapa Kami | Pakej Percutian | Tempahan | Hubungi Kami

6D5N Tianjian Beijing  | 6D5N Beijing Ski World Tour

Pakej/Package:   6 DAYS 5 NIGHTS BEIJING TIANJIAN

Departure:          TBA
Rate Per Person:  RM2,180.00
Hotel Used:         Long Ding Hua Hotel/Setaraf***
                 
HARGA TERMASUK:
Tiket penerbangan pergi dan balik
Penginapan di hotel 3 Bintang ( Twin Sharing), Lawatan, makan/minum seperti dlm aturcara, tiket masuk (jika ada), Tip, insuran berkumpulan  
TIDAK TERMASUK:
Perbelanjaan peribadi
Bayaran beg serahan kaunter
Lebihan berat bagasi
Cukai barangan di Airport
Perkara Yang Tidak dinyatakan

CADANGAN ATURCARA
(Aturcara ini adalah cadangan sahaja dan mungkin berubah mengikut kesesuaian)

Hari 1 Kuala Lumpur -Hong Kong - Beijing                    (D)
Berkumpul di KLIA 2 ˝ jam sebelum masa berlepas. Bertolak ke Beijing. Setibanya di Beijing, peserta akan disambut oleh wakil kami dan dibawa check in ke Hotel. 

Hari 2 Beijing                                                             (B/L/D)
Selepas sarapan,mulakan lawatan di kota Beijing dengan mengunjungi Tiananmen Square, city square terbesar di dunia, bersempadan dengan Great Hall Of The People, lawatan diteruskan ke Forbidden City, komplek istana maharaja China selama lebih 500 tahun. Berhenti untuk solat dan melawat ke Masjid ChaoNei, selepas makan tengahari, masa bebas membeli belah di Muslim Super Market di Niujie, sebuah super market yang mengkhaskan pelbagai barangan untuk masyarakat muslim di China dan shopping di Fresh Water Pearl Center. Makan malam, saksikan persembahan akrobatik show China yang terkenal dan kembali ke hotel.

Hari 3 Beijing                                                             (B/L/D)
Selepas sarapan, hari ini merupakan hari yang bersejarah kerana peserta akan dibawa melawat dan mendaki The Great Wall of China, salah satu keajaiban dunia, imbau kembali sejarah pembinaannya yang sungguh menakjubkan, dibina sekitar tahun 475-221 BC, peserta juga boleh mengambil kesempatan membeli belah barangan cenderahati di sekitar kawasan ini. Makan tengahari dan solat di restoran muslim dikawasan Great Wall, kembali ke Beijing dan masa bebas untuk membeli belah di Jade & Crystal Center, jade dan Kristal China sudah diperakui antara yang paling berkualiti di dunia. Sambung lawatan ke The Burning Cream Center,makan malam di local famous muslim restaurant,sebelah malam melawat ke Wangfu Jing Shopping Street & Food Street dimana terdapat pelbagai jenis makanan halal.

Hari 4 Beijing                                                             (B/L/D)
Selepas sarapan, sepenuh hari lawatan di kota Beijing, mulakan dengan melawat ke Summer Palace, istana musim panas terbesar di China. Summer Palace dibina oleh Qing Emperor Qianlong’s pada 1751 dan dimusnahkan pada tahun 1860 oleh askar French dan British. Nikmati pemandangan yang mengasikkan disini. Kemudian rasai pengalaman urutan kaki tradisional China secara percuma di Chinese Medicine Center. Makan tengahari, masa bebas menyaksikan pertunjukkan fesyen show di The Famous Silk Show Room dan melawat ke Masjid Ma Dian yang merupakan salah sebuah masjid terkenal di Beijing, makan malam dan singgah sebentar di Hard Rock Café Beijing yang merupakan Hard Rock Café terbesar di dunia. Kembali ke hotel. 

Hari 5 Beijing                                                             (B/L/D)
Selepas sarapan, lawatan ke mercu tanda baru Beijing iaitu Stadium Sarang Burung dan ke Water Cube, rakamkan kenangan anda disini, masa bebas membeli belah di Diamond Centre, nikmati minuman teh percuma di Tea House, selepas makan tengahari dan solat, masa bebas membeli belah di Hong Qiao Market dan ke Ya Show Market. Makan malam dan kembali ke hotel.

Hari 6 Beijing - Kuala Lumpur                                     (B/L)
Selepas sarapan, bersedia untuk dibawa ke airport untuk mengambil penerbangan pulang ke Kuala Lumpur. Tiba di Kuala Lumpur bersama kenangan manis dan pelbagai cenderahati dari kota Beijing.
  
kembali ke laman utama